DTO Directe toegankelijkheid

Directe Toegankelijkheid Oefentherapie (DTO) maakt oefentherapie voor iedereen rechtstreeks bereikbaar:
Sinds 1 januari 2008 kunt u rechtstreeks naar de oefentherapeut Cesar, zonder dat u eerst naar uw (huis)arts hoeft voor een verwijsbrief.

Wat is DTO?

De DTO maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een arts naar de oefentherapeut te kunnen.
Dit is van toepassing als mensen klachten hebben die samenhangen met houding en beweging, of voor mensen die eerder behandeld zijn en een ‘opfriscursus’ nodig hebben.

Hoe gaat DTO in z’n werk?

De cliënt/patiënt die zich (rechtstreeks) heeft aangemeld, zal door de oefentherapeut eerst zorgvuldig worden gescreend. Deze screening moet aan het licht brengen of de patiënt met zijn klachten bij de oefentherapeut inderdaad aan het juiste adres is.
Vervolgens zal er een onderzoek plaatsvinden om een duidelijker beeld te krijgen en er zal een behandelplan opgesteld worden.

Is DTO voor iedereen?

In principe geldt de directe toegankelijkheid voor iedereen in Nederland. Voorwaarden zijn er niet aan verbonden, dus het maakt in principe niet uit wat de zorgvraag is of wat de klachten zijn. Het kan zijn dat (nog) niet elke zorgverzekeraar DTO vergoedt. Daarom adviseren wij iedereen die kiest voor de directe toegankelijkheid van een oefentherapeut Cesar: bekijk uw polisvoorwaarden en/of vraag uw oefentherapeut.