Oefentherapie bij BBenjij


BBenjij geeft ook oefentherapie Cesar in de regio's Coevorden, Emmen en Hoogeveen.
Last van de rug of andere houdingsgerelateerde klachten?
Kom naar BBenjij voor oefentherpie voor het verbeteren van houdings- en beweginsgewoonten.

In 2004 ben ik afgestudeerd als oefentherapeute Cesar. Met veel plezier begeleid ik mensen met klachten, maar ook mensen die klachten willen voorkomen.

Wat is oefentherapie Cesar?
 
De oefentherapeut richt zich op het verbeteren van houdings- en bewegingsgewoonten die voor klachten zorgen. Vaak zijn dit alledaagse verrichtingen zoals, bukken, tillen, zitten en lopen. Er is echter geen houding of manier van bewegen die voor iedereen geldt. De behandeling van een oefentherapeut is daarom ook altijd maatwerk en toegespitst op de specifieke klacht(en) van een individuele cliënt.

De oefentherapeut gaat samen met de patiënt aan de slag en door middel van het regelmatig doen van oefeningen worden houdingen en bewegingen verbeterd. Dit kunnen oefeningen zijn die je thuis doet maar ook klacht verlichtende oefeningen voor op uw werk. Een oefentherapeut kijkt, naast houding en beweging, ook naar eventuele spanning in het lichaam. Te veel spanning in het lichaam kan tot allerlei klachten leiden en goed ontspannen is niet eenvoudig. Een gezonde manier van ademhalen is hierbij onmisbaar en biedt verlichting bij ademhalings- of spanningsklachten die vaak een goede houding of juist bewegen verstoren.

Waarom belangrijk voor zwangere vrouwen en (jonge) ouders?

Doordat het lichaam juist in de zwangerschap onderhevig is aan zoveel veranderingen is het juist nu belangrijk om op een goede manier gebruik de maken van je lichaam. Ook is het goed en vaak prettig om het lichaam goed te onderhouden door wat oefeningen te doen. Juist doordat de banden slapper worden en er natuurlijk veel meer gewicht op de rug komt te staan (of beter gezegd aan de rug komt te hangen), heeft het lichaam het hard nodig om extra aandacht aan te besteden.

Als (kersverse) ouders moet je veel bukken om bijvoorbeeld je kindje uit bed te halen, te verschonen, te verzorgen, te knuffelen…. noem maar op! Datzelfde geldt voor tillen, zitten voeden, maar ook als ze groter zijn bij het verzorgen, speelgoed opruimen etc. Je hebt het te druk om ook nog eens last te krijgen van een pijnlijke rug! Juist nu is het belangrijk om een goede houding in acht te nemen. En voor een stukje onderhoud zijn er altijd oefeningen om je daarbij te ondersteunen.