Kwaliteit 

Om de kwaliteit van mijn praktijk te waarborgen, zijn dit zijn de belangrijkste cursussen die ik de laatste jaren heb gevolgd:

- Cyriax: dit is een opleiding voor orthopedische geneeskunde, waarin de therapeuten worden geschoold in het goed onderzoeken van alle gewrichten in het lichaam. Hierdoor kan de therapeut een beter behandelplan opstellen, naar aanleiding van het uitgebreide onderzoek.

- Sportmassage: een Cesartherapeut leert geen massagehandelingen op de opleiding. Ik gebruik het in de praktijk als hulpmiddel om de spieren losser te maken, als oefeningen onvoldoende resultaat opleveren

 - Medical taping: Medical Taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Spieren verzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Het Medical Taping Concept gebruikt dan ook elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.
Dit gebruik ik, net als de massage, wanneer oefeningen onvoldoende resultaat opleveren.

- Bekkenbodemklachten: in deze cursus heb ik geleerd om de verschillende klachten van de bekkenbodem te behandelen. Zoals urine-incontinentie, klachten bij verzakkingen van de baarmoeder/urinebuis/endeldarm, klachten na de bevalling van bijvoorbeeld buikpijn of pijn bij het vrijen, klachten van de prostaat. Ook is extra duidelijk geworden hoe belangrijk het is dat de spieren van de bekkenbodem goed functioneren. Aangezien dit ook van invloed heeft op klachten van de rug. Dit komt doordat de bekkenbodem, samen met de buikspieren en de rugspieren een natuurlijk 'spiercorset' vormen om de romp te ondersteunen.

- SI-klachten: in deze cursus staan de klachten van, en rondom het si-gewricht (een gedeelte van het bekken) centraal. Bij klachten rond het schaambeen, in de bilstreek, de liezen en de onderrug kan bijvoorbeeld een blokkade van het si-gewricht de oorzaak zijn.  Vaak geeft dit klachten in of na de zwangerschap, maar dit hoeft niet altijd. Ook bij mensen die niet zwanger zijn (geweest) kan een irritatie of blokkade van het si-gewricht voorkomen.  Een verkeerde belasting van het lichaam is dikwijls de oorzaak van een blokkade of irritatie van het si-gewricht.
In de cursus heb ik geleerd hoe wij het si-gewricht kunnen mobiliseren (bewegen) en hoe we kunnen voorkomen dat de klachten terugkeren.

- Cursus Shantala Babymassage: Binnen deze cursus heb ik uitgebreide massagetechnieken geleerd rondom thema babymassage. Bovendien heb ik hier de nodige begeleiding ontvangen voor mijn praktijk. Tevens heb ik mij opgegeven voor het licentieprogramma, zodat theoretische en praktische kennis van de babymassage op peil blijven.

- Cursus Shantala Kindermassage: Bij deze cursus is het belangrijk om het kind een goed afgestemde massage te geven, waarbij het gaat om een zachte en ontspannende aanraking. De massage zorgt er voor dat het kind zich veilig en geaccepteerd voelt.
Ook hier heb ik mij opgegeven voor het licentieprogramma, zodat theoretische en praktische kennis van de kindermassage op peil blijven.

- Cursus Zwangerschapsmassage: Zwangerschapsmassage laat de zwangerschap bewuster ervaren. Het verbeterd de bloedcirculatie en werkt tevens
kalmeren en pijnstrijdend.
In mijn praktijk merk ik, dat deze massage zeer wordt gewaardeerd door zowel moeder als baby.

- Cursus Rebozomassage: Bij deze "bijzondere" techniek heb ik geleerd dat het geschik is voor kinderen, volwassenen, senioren en kan worden gebruikt
in de zwangerschapsperiode. De rebozo is een speciaal draagdoek van katoen met een diagonaal rek dat wordt gemaakt in Mexico.